Perhetalo Heideken (VSLJ RY) 

Langaton esitys­tekniikka

Perhetalo Heideken (VSLJ ry)

Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry on lasten, nuorten ja lapsiperheiden parissa työskentelevien järjestöjen asiantuntija- ja vaikuttajajärjestö. Vuonna 2002 perustettu järjestö kokoaa yhteen 38 jäsenjärjestöä, joissa toimii lähes 800 työntekijää ja 3500 vapaaehtoista. Turussa sijaitseva Perhetalo Heideken toimii kaikkien jäsenjärjestöjen yhteisen tekemisen ja kohtaamisen paikkana.

Halusimme eroon piuhoista ja niiden erilaisista päistä

Käytimme aiemmin perinteistä valkokangas ja tykki -systeemiä, jonka kanssa oli rasittavan paljon yhteensopivuusongelmia sekä omien että asiakkaiden laitteiden kanssa. Halusimme eroon laitteiden piuhoista ja erilaisista päistä; tärkeää oli myös löytää helppokäyttöinen järjestelmä, sillä tilojamme vuokraavat asiakkaat käyttävät laitteita omatoimisesti.

Koska laitehankinnat eivät ole ydinosaamistamme, hain tietoa uusista mahdollisuuksista sekä kyselemällä tutuilta että googlaamalla: esimerkiksi Youtubesta löysin hyvän videon langattoman Kramer Via -järjestelmän käyttöönotosta.

Päädyimme hankkimaan kaksi 82-tuumaista näyttöä ja langattomaksi esitystekniikaksi valitsimme Kramer Vian. Yksi näytöistä on kiinni seinässä, toinen seisoo liikutettavalla jalustalla. 

Digitaalinen näyttö + langaton esitystekniikka on toimiva ja helppo systeemi

Olemme nyt käyttäneet Kramer Via -järjestelmää vuoden verran ja olleet tyytyväisiä: se on toimiva ja helppokäyttöinen. Erityisen yksinkertaista käyttö on, jos lataa koneelleen työpöytäsovelluksen. 
Tiloissamme on vuosittain satoja tilaisuuksia. Siksi teimme laitteiden käytöstä selkeät, vaihe vaiheelta etenevät ohjeistukset, joiden avulla ensikertalainenkin pärjää.

Moderni tekniikka on kilpailuvaltti tilojen vuokrauksessa

Totta kai uudesta järjestelmästä on ollut paljon hyötyä talon omallekin väelle. Kun lisäksi vuokraamme tiloja ulkopuolisille toimijoille, on tänä päivänä ensiarvoisen tärkeää, että tarjoamme helppokäyttöiset, siistit laitteet. 

Heidi Tuimala
Järjestösihteeri
Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry

  •